Nowości
Zmysłowy zawrót głowy
Kołobrzeg
W wielu kulturach i pod różnymi szerokościami geograficznymi od zarania dziejów interesowano się środkami, które podnosiły poziom relacji między ludźmi. Miały także wpływ na poprawę nastroju i dodawały sił witalnych. Niezwykłej mocy rozbudzania zmysłów szukano w artykułach spożywczych.
Najstarszymi afrodyzjakami są lubczyk i seler, a także szafran. Współcześnie czekolada i truskawki.
W średniowieczu przygotowaniem magicznych specjałów, mających poprawić popęd płciowy trudniły się czarownice, a w czasach współczesnych kulinarni szamani- kucharze.
Szef Kuchni Jacek Krakowiak zaprasza do przeżycia smakowej nirwany w hotelu AQUARIUS SPA*****.
Składniki naszego menu takie jak kardamon i czekolada spowodują przypływ energii. Trufle i seler zwiększą wrażliwość na dotyk i rozbudzą zmysły. Truskawki i wanilia rozpieszczą podniebienie. Wino zmniejszy stres oraz poprawi krążenie.
Poprzedni wpis
Abelard Giza
15 lutego 2014
Zobacz wszystkie
Następny wpis
Enej
15 stycznia 2014