Rezerwacja
Kuchnia

Szef Kuchni

Szef Kuchni Grzegorz Nowicki
- Mistrz Smaku

Z prawdziwą przyjemnością prezentujemy Szefa Kuchni hotelu, człowieka pełnego pasji do gotowania, który swoją codzienną pracą dba o najwyższą jakość dań, jakie otrzymują nasi Goście. Jego dania to po prostu dzieła sztuki. Poznaj tajniki pracy naszego mistrza oraz jego zespołu.

pasja

Autorskie dania

Grzegorz Nowicki jest przedstawicielem młodego pokolenia szefów kuchni w Polsce. W swojej pracy koncentruje się na tworzeniu autorskich dań, wykorzystując produkty regionalne oraz sezonowe. Zaangażowany w poszukiwanie nowych składników podróżuje po regionie, nawiązując współpracę z lokalnymi rolnikami i hodowcami, od których czerpie pomysły na nowe potrawy do karty menu.

smak

Idealne połączenie

To właśnie dzięki poszukiwaniu najwyższej jakości ekologicznych składników oraz wykorzystywaniu
ich w daniach, hotelowa restauracja Horyzont, jako jedna z nielicznych w Polsce otrzymała prestiżowy certyfikat Slow Food Polska, potwierdzający najwyższą jakość dań.

doświadczenie

Techniki gotowania

Podczas przygotowywania dań nasz Szef Kuchni wykorzystuje nowoczesne techniki gotowania takie jak: sous vide, kuchnię molekularną, łącząc je z tradycyjnymi metodami. W czasie tworzenia nowych dań odważnie łączy smaki i kolory zgodnie z nurtem fusion cuisine. Największym atutem jego kuchni są dania ze świeżych ryb, które dostarczane są z kołobrzeskiego portu.