Nowości

Spotkanie z Mistrzem

Kołobrzeg, 27 lipca 2015

Czym charakteryzuje się dobry Sommelier?

Sommelier, czyli ekspert od win:

  • ma doskonałe rozeznanie w gatunkach win,
  • pomaga dokonać wyboru wina do potraw,
  • potrafi w profesjonalny sposób serwować wina,
  • układa kartę win,
  • zarządza zakupami win i dba o prawidłowe warunki do ich przechowywania.

Sommelier Restauracji Horyzont Paweł Czapla od wielu lat zgłębia wiedzę na temat win, pomaga Gościom dokonać wyboru win do potraw a jego wybór zawsze okazuje się trafny, dlatego Goście go uwielbiają.

Podczas układania nowej karty win Restauracji Horyzont, Sommelierowi Pawłowi Czapli, kilka wskazówek udzielił tegoroczny Mistrz Polski Sommelierów – Piotr Pietras.

Kto wie… Szkoła czyni mistrza 😉

Gościom Restauracji Horyzont życzymy doznania niezwykłych odczuć podniebienia a Sommelierowi Pawłowi Czapli życzymy dalszych podróży w poszukiwaniu wyselekcjonowanych smaków win – specjalnie dla naszych Gości 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Zobacz wszystkie

Poprzedni wpis

Znacie sposób na uśmiechnięte dzieci?

14 lipca 2015

Następny wpis

Uroki jesieni nad morzem

6 września 2015