
Bufety
Restauracja Horyzont
Posiłki w formie bufetu w restauracji Horyzont to prawdziwa uczta dla podniebienia
Szef Kuchni wraz z zespołem z największą starannością, niepowtarzalnym kunsztem i dbałością o najmniejsze szczegóły przygotowuje wyśmienite bufety śniadaniowe i kolacyjne.
w formie bufetu
Śniadania
Bogaty i różnorodny bufet śniadaniowy pozwoli każdemu skomponować poranny posiłek wedle uznania. Dania dostępne w bufecie ciepłym jak: jajecznice, kiełbaski i parówki, zapiekanki, gotowane i sadzone jajka, zupa mleczna lub owsianka są uzupełnione przygotowanymi na indywidualne życzenie daniami w stacji live-cooking (puszyste omlety, jajecznice, gofry, naleśniki). Dla miłośników musli oferujemy wybór płatków, suszonych owoców, orzechów i pestek, a także miodów i dżemów. Mleko o różnej zawartości tłuszczu, mleko sojowe, jogurty naturalne i owocowe, maślanka, sery żółte i pleśniowe, twarogi od regionalnych dostawców to nasze propozycje na uzupełnienie dziennej dawki zdrowego nabiału, także w wersji bez laktozy.
Tuż obok znajduje się stacja gdzie swoim smakiem zachwycają wiejskie kiełbasy, pieczyste mięsa, wędliny, smalec, pasztet, tymbaliki drobiowe i wyśmienite bałtyckie ryby wędzone. Porcję niezbędnej energii dostarczy wysokiej jakości, świeże i pachnące pieczywo: chleby pszenne, żytnie, razowe, różnego rodzaju bułki, rogale, chałki i pieczywo tostowe. Oferujemy także pieczywo i wędliny o obniżonej zawartości glutenu, oraz pasty wegetariańskie.
Komponowane przez Szefa Kuchni sałatki jak również świeże warzywa dostępne w bufecie sałatkowym zapewnią solidną porcję witamin. Rozpływające się w ustach ciasta i croissanty z hotelowej cukierni idealnie pasują na słodkie powitanie dnia, a celebrowanie poranka przy kieliszku Prosecco nada tym chwilom wyjątkowości. W ramach bufetu śniadaniowego proponujemy napoje: woda niegazowana, kawa, herbata, soki owocowe oraz Prosecco. Na śniadania zapraszamy w godzinach: 07:30-10:30.
w formie bufetu
Obiadokolacje
Obiadokolacja w formie bufetu to prawdziwa uczta i różnorodność smaków, na którą składają się: przystawki zimne, dwie aromatyczne zupy, danie rybne, dwa dania mięsne, energetyczne dodatki do dań - różnego rodzaju kasze, makarony, kluski, ziemniaki oraz dodatki warzywne w różnej postaci. Codziennie przy stacji live-cooking kucharz przyrządza wyrafinowane dania mięsne bądź rybne, lub też zaskakujące połączeniem smaków pasty czy risotto. W menu obiadokolacyjnym doskonałym smakiem kuszą również wędliny, smalec, pasztet, bałtyckie wędzone ryby, pasty wegetariańskie, a także wędliny i pieczywo o obniżonej zawartości glutenu. Ze świeżych warzyw, pikli i sosów można stworzyć własną kompozycję sałatkową lub wybrać tę skomponowaną przez Szefa Kuchni.
Przepysznym dopełnieniem są słodkości i wypieki z hotelowej cukierni oraz świeże sezonowe owoce. Najmłodszych zapraszamy do bufetu dziecięcego lub do wyboru dań ze specjalnie dla nich przygotowanej karty dań. W cenie obiadokolacji zawarte są napoje: woda niegazowana, kawa, herbata. Pozostałe napoje są dodatkowo płatne. Na obiadokolację zapraszamy w godzinach: 17:00 – 19:00.
Goście hotelowi korzystają z posiłków zgodnie z wykupionym pakietem.
Ceny i godziny serwowania posiłków dla Gości z zewnątrz
Śniadanie w formie bufetu z live- cooking 7:30 – 10:30
cena bufetu śniadaniowego 90 PLN/osoba dorosła i dziecko powyżej 9 lat
50 PLN dziecko w wieku 3-9 lat
Obiadokolacja w formie bufetu z live-cooking 17:00 – 19:00
cena bufetu obiadokolacyjnego 150 PLN/osoba dorosła i dziecko powyżej 9 lat
75 PLN dziecko w wieku 3-9 lat
W cenie obiadokolacji zawarte są napoje: woda niegazowana, aromatyczna kawa, szeroki wybór herbat. Pozostałe napoje są dodatkowo płatne.