pl
Cennik
Kuchnia

Szef Kuchni

Szef Kuchni Grzegorz Nowicki
- Mistrz Smaku

Z prawdziwą przyjemnością prezentujemy Szefa Kuchni hotelu, człowieka pełnego pasji do gotowania, który swoją codzienną pracą dba o najwyższą jakość dań, jakie otrzymują nasi Goście. Jego dania to po prostu dzieła sztuki. Poznaj tajniki pracy naszego mistrza oraz jego zespołu.

pasja

Autorskie dania

Twórca dobrego smaku z wieloletnim doświadczeniem, kultywuje to, co najlepsze i najzdrowsze w polskiej kuchni. Perfekcjonista i pasjonat smaku, którego szuka aż do skutku. Nie znosi pośpiechu, uważa, że dania o dopracowanym smaku wymagają czasu i cierpliwości. Dlatego jest zwolennikiem tradycyjnego, długiego przygotowywania mięs, kilkugodzinnego marynowania. Stawia na połączenie dobrej polskiej kuchni z nowoczesnymi metodami przyrządzania wysublimowanych potraw (na przykład sous vide).

Zobacz więcej

Nieustannie poszukuje inspiracji, doskonali kunszt, fantastycznie komponuje smaki. Jego dania łączy to, co najważniejsze w dobrej, zdrowej kuchni: zbilansowanie pod kątem wartości odżywczych, bogactwo witamin, smaki jakie znamy z dzieciństwa i idea Slow Food. Potrawy oparte są na świeżych, sezonowych i naturalnych produktach, pochodzących od lokalnych rolników i hodowców. Wielkim atutem jego kuchni są dania ze świeżych ryb, które dostarczane są z kołobrzeskiego portu.

smak

Idealne połączenie

To właśnie dzięki poszukiwaniu najwyższej jakości ekologicznych składników oraz wykorzystywaniu
ich w daniach, hotelowa restauracja Horyzont, jako jedna z nielicznych w Polsce otrzymała prestiżowy certyfikat Slow Food Polska, potwierdzający najwyższą jakość dań.