Nowości
Gęsina powraca na stoły w restauracji Horyzont
Kołobrzeg
Gęsina to tradycyjne polskie mięso, które posiada wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowe.
Niestety tradycja serwowania gęsiny zanika. 90% dostępnych zasobów krajowych eksportujemy do Niemiec. Aby wszystkim smakoszom przypomnieć o wyjątkowych walorach gęsiny powstała akcja zainicjowana przez stowarzyszenie Slow Food Polska.
Akcja opiera się na współpracy najlepszych restauratorów ze wszystkich regionów Polski. 50 najlepszych restauracji w kraju będzie od 9 do 25 listopada serwować gęsinę w autorskim wydaniu. Dodatkowo dla podkreślenia głębi smaków daniom towarzyszyć będzie specjalnie sprowadzone z Węgier wino St. Martin z Benedyktyńskiego Opactwa w Pannonhalmie.
W Kołobrzegu do akcji przyłączyła się restauracja Horyzont znajdująca się w Hotelu AQUARIUS SPA*****. Jest to jedna z pięciu restauracji w województwie zachodniopomorskim, promująca wyjątkowe smaki gęsiny.
Wszystkich serdecznie zapraszamy na odkrywanie zapomnianych smaków tradycyjnej kuchni polskiej.
Poprzedni wpis
Tajemnica smaku
15 sierpnia 2013
Zobacz wszystkie
Następny wpis
NAGRODA OD TRIPADVISOR
30 lipca 2013