Nowości

Gęsina powraca na stoły w restauracji Horyzont

Kołobrzeg

Gęsina to tradycyjne polskie mięso, które posiada wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowe.

Niestety tradycja serwowania gęsiny zanika. 90% dostępnych zasobów krajowych eksportujemy do Niemiec. Aby wszystkim smakoszom przypomnieć o wyjątkowych walorach gęsiny powstała akcja zainicjowana przez stowarzyszenie Slow Food Polska.

Akcja opiera się na współpracy najlepszych restauratorów ze wszystkich regionów Polski. 50 najlepszych restauracji w kraju będzie od 9 do 25 listopada serwować gęsinę w autorskim wydaniu. Dodatkowo dla podkreślenia głębi smaków daniom towarzyszyć będzie specjalnie sprowadzone z Węgier wino St. Martin z Benedyktyńskiego Opactwa w Pannonhalmie.

W Kołobrzegu do akcji przyłączyła się restauracja Horyzont znajdująca się w Hotelu AQUARIUS SPA*****. Jest to jedna z pięciu restauracji w województwie zachodniopomorskim, promująca wyjątkowe smaki gęsiny.

Wszystkich serdecznie zapraszamy na odkrywanie zapomnianych smaków tradycyjnej kuchni polskiej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Poprzedni wpis

Tajemnica smaku

15 sierpnia 2013

Zobacz wszystkie

Następny wpis

NAGRODA OD TRIPADVISOR

30 lipca 2013

Cennik Wyznacz trasę Zadzwoń