Nowości

Gęsina powraca na stoły w restauracji Horyzont

Kołobrzeg

Gęsina to tradycyjne polskie mięso, które posiada wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowe.

Niestety tradycja serwowania gęsiny zanika. 90% dostępnych zasobów krajowych eksportujemy do Niemiec. Aby wszystkim smakoszom przypomnieć o wyjątkowych walorach gęsiny powstała akcja zainicjowana przez stowarzyszenie Slow Food Polska.

Akcja opiera się na współpracy najlepszych restauratorów ze wszystkich regionów Polski. 50 najlepszych restauracji w kraju będzie od 9 do 25 listopada serwować gęsinę w autorskim wydaniu. Dodatkowo dla podkreślenia głębi smaków daniom towarzyszyć będzie specjalnie sprowadzone z Węgier wino St. Martin z Benedyktyńskiego Opactwa w Pannonhalmie.

W Kołobrzegu do akcji przyłączyła się restauracja Horyzont znajdująca się w Hotelu AQUARIUS SPA*****. Jest to jedna z pięciu restauracji w województwie zachodniopomorskim, promująca wyjątkowe smaki gęsiny.

Wszystkich serdecznie zapraszamy na odkrywanie zapomnianych smaków tradycyjnej kuchni polskiej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Poprzedni wpis

Tajemnica smaku

15 sierpnia 2013

Zobacz wszystkie

Następny wpis

NAGRODA OD TRIPADVISOR

30 lipca 2013

Cennik Wyznacz trasę Zadzwoń