Nowości

Gęsina w hotelu AQUARIUS SPA

Kołobrzeg

Wolniej, smaczniej czyli Slow Food w Kołobrzeg

Idea Slow Food zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Prestiżowe restauracje wprowadzają do swojego menu potrawy oparte na składnikach regionalnego pochodzenia, łącząc tradycyjne smaki z nowoczesnością. Ważny jest również w tym element celebracji posiłku i wspólnego odkrywania nowych odczuć smakowych. Naprzeciw zwyczajowi jedzenia w pośpiechu, posiłków niskiej jakości wychodzi stowarzyszenie Slow Food działające w Polsce od 11 lat.

Polskie Stowarzyszenie Slow Food wpisuje się w światowy ruch, który powstał w 1986 roku we Włoszech. Początkowo celem było wspieranie regionalnych produktów oraz ich producentów. Dzisiaj coraz częściej Slow Food staje się sposobem życia, jednym z kluczowym elementów Slow Life.

Zapraszamy Was do naszej restauracji Horyzont, gdzie od 8 listopada do 1 grudnia szef kuchni – Jacek Krakowiak wraz ze swoim zespołem będą przygotowywali dla Was gęsinę w swój autorski sposób. Jest to doskonała okazja do odkrycia na nowo tradycyjnych smaków kuchni polskiej. Serdecznie zapraszamy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Poprzedni wpis

Sylwia Grzeszczak

15 listopada 2013

Zobacz wszystkie

Następny wpis

A gdyby tak zmienić Święta Bożego Narodzenia na…

15 października 2013

Cennik Wyznacz trasę Zadzwoń