Nowości

Gęsina w hotelu AQUARIUS SPA

Kołobrzeg

Wolniej, smaczniej czyli Slow Food w Kołobrzeg

Idea Slow Food zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Prestiżowe restauracje wprowadzają do swojego menu potrawy oparte na składnikach regionalnego pochodzenia, łącząc tradycyjne smaki z nowoczesnością. Ważny jest również w tym element celebracji posiłku i wspólnego odkrywania nowych odczuć smakowych. Naprzeciw zwyczajowi jedzenia w pośpiechu, posiłków niskiej jakości wychodzi stowarzyszenie Slow Food działające w Polsce od 11 lat.

Polskie Stowarzyszenie Slow Food wpisuje się w światowy ruch, który powstał w 1986 roku we Włoszech. Początkowo celem było wspieranie regionalnych produktów oraz ich producentów. Dzisiaj coraz częściej Slow Food staje się sposobem życia, jednym z kluczowym elementów Slow Life.

Zapraszamy Was do naszej restauracji Horyzont, gdzie od 8 listopada do 1 grudnia szef kuchni – Jacek Krakowiak wraz ze swoim zespołem będą przygotowywali dla Was gęsinę w swój autorski sposób. Jest to doskonała okazja do odkrycia na nowo tradycyjnych smaków kuchni polskiej. Serdecznie zapraszamy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Poprzedni wpis

Sylwia Grzeszczak

15 listopada 2013

Zobacz wszystkie

Następny wpis

A gdyby tak zmienić Święta Bożego Narodzenia na…

15 października 2013

Cennik Wyznacz trasę Zadzwoń