Karta menu w hotelu
Urlop to czas kiedy zapominamy o wszystkim. Jesteśmy spragnieni wymarzonego wypoczynku i relaksu. Jednak podczas urlopu ciekawi nas również kultura, klimat, historia
i kulinarne specjały danego miejsca. Będąc w Kołobrzegu mamy okazję skosztować nadmorskich specjałów.
Najbliższy urlop w Kołobrzegu to świetny czas na odwiedziny restauracji Horyzont w naszym hotelu. Restauracja Horyzont to pierwsza i jedyna restauracja w Kołobrzegu z certyfikatem Slow Food. Szef Kuchni zadbał o każde podniebienie i wprowadził nową kartę menu, w której oferuje wykwintne dania. Nowa karta menu to oryginalne dania kuchni polskiej, dania na bazie ekologicznych produktów sezonowych od regionalnych dostawców w myśl tworzenia nowoczesnej kuchni regionu zachodniopomorskiego, dania na bazie produktów kanonu kuchni międzynarodowej i przede wszystkim dania nawiązujące do nadmorskiego klimatu, czyli dania ze świeżych ryb. W nowej karcie menu znajdują się również dania, których składnikiem jest ślimak. Pierwsza polska książka kucharska zawierała więcej przepisów na dania ze ślimaków niż z wieprzowiny. Ślimak to zapomniany produkt w kuchni polskiej. Kucharze młodego pokolenia, do których należy Szef Kuchni Jacek Krakowiak starają się przywrócić te zapomniane smaki w oryginalnym wydaniu. Zakładka ,,Idziemy na rybę’’ oraz Menu Degustacyjne to zaproszenie na kulinarną podróż po barwnym świecie smaków i aromatów, po świecie niebanalnych potraw i nadmorskich specjałów. Hotelowy Sommelier pomoże dobrać odpowiednie wino do każdej potrawy.
Przygotowując dania Szef Kuchni wykorzystuje nowoczesne techniki gotowania, łącząc je
z tradycyjnymi metodami. Ukoronowaniem smaku jest mistrzowska obsługa czyli perfekcja, dyskrecja i uśmiech.
Restauracja Horyzont jest czynna codziennie od godz. 12:00 do godz. 23:00.
Zapraszamy