Nowości

Tajemnica smaku

Kołobrzeg

Pełne nowych pomysłów jesienno - zimowe menu Restauracji Horyzont to odbicie aktualnej pory roku w kuchni Hotelu AQUARIUS SPA*****. Za pomocą darów natury Szef Kuchni Jacek Krakowiak stworzył świeże i zdrowe dania kuchni polskiej podane we współczesnych połączeniach.

Zapraszamy na jesienno zimowe smaki do restauracji Horyzont, gdzie autorskie menu wprowadzi Państwa w kulinarną podróż po smakach regionu.

Kolorowe oraz pełne witamin i energii dania zostały skomponowane i oparte na regionalnych i sezonowych produktach, aby zaprezentować możliwości jakie daje bogactwo naturalne Polski.

Owoce, warzywa i sery zagrodowe pochodzą od lokalnych rolników. Mięsa od miejscowych hodowców, a dziczyzna i leśne owoce z okolicznych lasów.Największym jednak atutem naszej kuchni jest dostęp do świeżych ryb, które dostarczane są z kołobrzeskiego portu.

Tajemnicą smaku polskiej kuchni jest specyficzna flora, dzięki której kiszą się ogórki, kapusta, grzyby, powstaje zsiadłe mleko a z niego biały ser i kwaśna śmietana. Mięso podczas marynowania nabiera specyficznego smaku, tak jak dziczyzna dojrzewająca w skórach.

Uzupełnieniem do naszego menu jest specjalnie skomponowana przez hotelowego sommeliera karta win z całego świata oraz polskich nalewek, miodów pitnych i wódek ziemniaczanych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Poprzedni wpis

Magdalena Wójcik – GOYA

15 sierpnia 2013

Zobacz wszystkie

Następny wpis

Gęsina powraca na stoły w restauracji Horyzont

15 sierpnia 2013

Cennik Wyznacz trasę Zadzwoń