Nowości

Zmysłowy zawrót głowy

Kołobrzeg, 29 stycznia 2014

W wielu kulturach i pod różnymi szerokościami geograficznymi  od zarania dziejów interesowano się  środkami, które podnosiły poziom relacji między ludźmi. Miały także wpływ na poprawę nastroju i dodawały sił witalnych. Niezwykłej mocy rozbudzania zmysłów szukano w artykułach spożywczych.

Najstarszymi  afrodyzjakami są lubczyk i seler, a także szafran. Współcześnie czekolada i truskawki.

W średniowieczu przygotowaniem magicznych specjałów, mających poprawić popęd płciowy trudniły się czarownice, a w czasach współczesnych kulinarni szamani- kucharze.

Szef Kuchni  Jacek Krakowiak zaprasza do przeżycia smakowej nirwany w hotelu AQUARIUS SPA*****.

Składniki naszego menu takie jak kardamon i czekolada spowodują przypływ energii. Trufle i seler  zwiększą  wrażliwość na dotyk i rozbudzą zmysły. Truskawki  i wanilia rozpieszczą podniebienie. Wino zmniejszy stres oraz poprawi krążenie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Zobacz wszystkie

Poprzedni wpis

Walentynki w hotelu

29 stycznia 2014

Następny wpis

WIELKANOC w hotelu

27 lutego 2014